image description

A mezőgazdasági termelés fenntartható növelése

A gyorsan növekvő népesség fokozza az élelmiszerek, takarmányok, rost és bioüzemanyagok iránti globális keresletet. Elegendő ellátás biztosítása érdekében javítani kell a mezőgazdasági termelékenységet. A mezőgazdaság további mennyiségi fokozása azonban nem lehetséges a környezet és a biodiverzitás drasztikus károsítása nélkül. Így a világnak sürgősen szüksége van az új technológiai, minőségi megoldásokra.

Minden gazda tudja, hogy a nitrogén kritikus elem a növény fejlődésében. Ugyanakkor ez is nagyon instabil, és a kijuttatott nitrogén több mint fele, a talajtól és az időjárási viszonyoktól függően elveszhet a környezetben. Ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 50% -a hasznosul a betakarított terményben, így elpazarolják az erőforrásokat, és ennek eredményeként az érintetlen szárazföldi és vízi rendszerek eutrofizálódnak és megsavanyodnak, hozzájárulva a globális üvegházhatású gázokhoz és a helyi megemelkedett ózonkoncentrációhoz. Az élelmezésbiztonság, a környezet romlása és az éghajlatváltozás hármas kihívásának kezelése érdekében a mezőgazdasági termelésnek a nitrogénhasználat hatékonyságának javításával fenntartható erősítésre van szüksége.

Mi a nitrogénhasználat hatékonysága (NHH) és miért számít? Az NHH a kijuttatott műtrágya mennyisége és a betakarítás során eltávolított nitrogén mennyisége közötti összefüggést mutatja. Más szavakkal, az NHH alacsony, ha a betakarított termékek termelése alacsony, és az N-műtrágya bevitel magas. Ami azt jelenti, hogy az alkalmazott nitrogén nagy része elveszti a környezetet ahelyett, hogy növényeket használna fel, ami gyenge terméshez, károsodott természeti környezethez, valamint idő, erőforrások és haszon pazarláshoz vezet.

image description
A tudomány és a K + F az EuroChem üzletének szerves része. Fejlesztünk olyan hi-tech műtrágyákat, amelyek lehetővé teszik a kevesebből történő előállítást, és csökkentik a környezeti hatásokat a termelés és felhasználás során.

Hogyan javíthatjuk az NHH-t? Számos agronómiai tényező befolyásolja a növények tápanyagfelvételét. Szerencsére a gazdák javíthatnak bizonyos feltételeket fejlett műtrágyázási technológiák alkalmazásával, amelyek lehetővé teszik a növekedés serkentését és a profit növelését. Íme néhány tipp az NHH növelésére:

  • Használjon magas minőségű fokozott hatékonyságú műtrágyákat (pl. ENTEC®, UTEC®, ENTEC® FL) az N-veszteségek csökkentése érdekében, kimosódás, illékonyság, denitrifikáció révén.
  • Alkalmazza a 4R-alapelveket (megfelelő forrás, megfelelő arány, megfelelő idő, megfelelő hely) a szükségleteken alapuló növényi táplálkozás biztosítása érdekében, elkerülve a felesleges megtermékenyítést, és alkalmazva a modern alkalmazási módszereket.
  • A talajszerkezet javításával, az NH4 + tápanyag biztosításával és a mikrobiális aktivitás fokozásával (ENTEC®) biztosítsa a jó gyökérfejlődést.
  • Gondoskodjon az összes nélkülözhetetlen tápanyag megfelelő ellátásáról és elegendő élőhelyről.
  • Fokozza a mikrobiális aktivitást és a talaj termékenységét.
  • Használjon modern növényfajtákat, optimális terméssűrűséget és kiegyensúlyozott tápanyag áramlást (levél és szem között), és öntözést.
  • Biztosítsa az NH4 + táplálást nitrifikációt gátló termékekkel (ENTEC®).

Az EEF termékek (ENTEC® és UTEC® 46) használata lehetővé teszi az alkalmazások számának és a környezeti hatások csökkentését, jobb hozamok elérésével.

Hogyan segíthetnek az EuroChem termékek a nitrogénfelhasználás hatékonyságának növelésében?

UTEC liquid plus
ENTEC

Oszd meg ezt a posztot
Összes kísérlet és szaktanács