image description

Az UP vízoldható műtrágya sokoldalú hatása és nagyobb hatékonysága

A vízoldható műtrágyázás (WSF) fejlett és leghatékonyabb műtrágyázási technológiát képvisel, amely a növényeknek a felvételre kész tápanyagokat biztosít közvetlenül a felvétel helyére. A csepegtető öntözéshez azonban magas minőségű, vízben teljesen oldódó és szennyeződésektől mentes termékekre van szükség az öntözőrendszer eltömődésének elkerülése érdekében. Ezért a UP solub különösen érdekes termék a WSF körében. Tápanyag utánpótlási tulajdonságai mellett kedvező mellékhatásokkal is rendelkezik, amelyek a gazdálkodóknak idő és pénz megtakarítást eredményeznek és a profit maximalizálásához vezetnek.

Az EuroChem teljeskörű vízoldható műtrágyái még hatékonyabbá teszik a növények táplálását. Jelentős vízmegtakarítást és rögzített műtrágya adagolást eredményeznek, optimalizálva a növények tápanyag ellátottságát, valamint javítva a növények minőségét és hozamát. Az UP solub egy sokoldalú bajnok a vízben oldódó műtrágyák között. Az UP alkalmazása a tápanyag utánpótlásban serkenti a növény korai fejlődését (korai virágzás) a meszes talajon (magas pH), javítja a termék tulajdonságait és növeli a betakarítás mennyiségét. Ezen túlmenően, a magas savassága miatt az UP solub tisztítószerként szolgálhat az öntözőrendszerhez, különösen a kemény vízterületeken (kalcium, magnézium vagy bikarbonát feleslegével). Miután a szolubilizátumot felvitték a műtrágyázási tervbe, a legtöbb esetben nem szükséges más savasító oldatot használni.

image description
UP solub - magas P tartalmú táplálás, amely megtisztítja az öntözőrendszert
Az UP solub bármilyen növény számára ideális a vegetatív fejlődés kezdetén, amikor a növénynek nagy mennyiségű foszfor szükséges az erősen fejlett gyökérzet kialakításához, és ugyanakkor nitrogénre is szükség van a vegetatív növekedéshez. P-hiányos növényekben vagy kritikus fenológiai fázisokban az UP solub gyors P-forrást biztosíthat lombon át történő alkalmazásával hiánypótláshoz.

Az UP solub előnyei összefoglalva:

  • nem függ az esőtől / a talaj nedvességétől
  • csökken a tápanyagveszteség kockázata
  • sokkal gyorsabb és közvetlen tápanyag-ellátást biztosít
  • serkenti a stresszes és beteg növényeket
  • csökkenti a tápanyag-oldat pH-ját a magas tápanyag-felszívódás érdekében
  • megakadályozza az eltömődést és tisztítja az eltömődött szennyezőket
  • Foszforral és Nitrogénnel látja el a növényeket, hogy ideális módon támogassa a korai fejlődési szakaszokat és más kritikus fenológiai szakaszokat

A lombtrágyázás soha nem helyettesítheti a talajon keresztüli tápanyag pótlást (különösen a makroelemek esetében az alkalmazott mennyiségek túl alacsonyak), ezt arra használják, hogy gyors lendületet adjon azon tápanyag hiányok esetében, amelyek korlátozzák a termésképződést (például P hiány kukorica fiatalkori fejlődés), vagy a stresszes és beteg növények stimulálására. Különösen figyelembe véve azt, hogy egyes talajviszonyok miatt a tápanyagok kevésbé állnak rendelkezésre a növények gyökérzetéhez, például hideg, túl nedves körülmények között lúgos talajban. Ebben az esetben a lombtrágyázás az egyetlen megoldás a gyors hatás elérésére.

Vegye fel a kapcsolatot a helyi csapatunkkal, hogy tanácsot kapjon a vízben oldódó műtrágyákkal kapcsolatban.

Oszd meg ezt a posztot
Összes kísérlet és szaktanács