image description

Mi a kapcsolat az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátása és a hozamok között?

A mezőgazdaság üvegházhatást okozó gázkibocsátásának csökkentése elengedhetetlen az élelmiszer-előállítás biztosításához, mivel a mezőgazdaságot a folyamatban lévő éghajlatváltozás is hátrányosan befolyásolja. De mi van az N-veszteségeknek a terméshozamra gyakorolt hatásával?

Noha az ásványi műtrágyák magas szén-dioxid-kibocsátással bírnak a termelésben, általános üvegházhatást okozó gázok hatását a magas hozamok ellensúlyozzák. A mezőgazdaság az egyik olyan iparág, amely hozzájárul az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásához.

Hogyan csökkenthetjük a mezőgazdaság éghajlatváltozásra gyakorolt hatását az EuroChem termékek felhasználásával:

  • CO2: Kerülje el a termőföld hasznosítási ágának megváltoztatását (például az erdei talaj szántóvá történő átalakítását) azzal, hogy a szántóföldi gazdálkodás eredményét magas minőségű és hatékonyságú műtrágyákkal növeli.
  • CO2: Vásároljon olyan műtrágyát, amelyet modern, hatékony, alacsony kibocsátású gyárban gyártanak (az EuroChem ilyen nagy hatékonyságú erőműveket üzemeltet).
  • N2O: Az ammónium (NH4 +) stabilizálása nitrifikációgátlókkal (NI) a dinitrogén-oxid-kibocsátás elkerülése érdekében.
  • NH3: Lassítsa le a karbamid hidrolízist ureáz inhibitorokkal (UI) az ammóniakibocsátás elkerülése érdekében.
  • NO3-: Elkerülheti a veszteségeket UI + NI, precíziós műtrágya kijuttatási technikák, kiváló minőségű, jó szórásképességű műtrágyák alkalmazásával, és alkalmazza a 4-R  elveket.
image description
A környezeti hatások szintén jelentősen csökkenthetők a hatékony műtrágya előállítás alkalmazásával, csökkentve a kibocsátást. Az EuroChem ilyen nagy hatékonyságú erőműveket üzemeltet.
Az inhibítorral kezelt termékek eszközt adnak a gazdáknak a mezőgazdaság hozzájárulásának csökkentéséhez az éghajlat változáshoz, és lehetővé teszik a hatékony tápanyag-felhasználást (több nitrogén a növények számára).

Az inhibítorral kezelt termékek erőteljesen csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, enyhítve ezzel az éghajlatváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatását. Ezen túlmenően az N-kimosódás és a gáznemű veszteségek csökkentése termésjavulást eredményez, mivel a növények felvételéhez rendelkezésre álló több nitrogén a területen marad, hogy nagyobb termést és magasabb termékminőséget biztosítson. Ezen felül az inhibítorral kezelt termékek nagyobb rugalmasságot biztosítanak az alkalmazás időpontja tekintetében. Mindez a termelési rendszereket gazdaságosabbá és ökológiaibbá teszi, megkönnyítve a globális vagy helyi környezetvédelmi előírások betartását.

[További információk az inhibítorral kezelt termékekről itt]

ENTEC
UTEC
Oszd meg ezt a posztot
Összes kísérlet és szaktanács