Környezet, kilátások és fenntarthatóság

Az élelmiszer-, környezetvédelmi és energiaügyi kihívásaink kielégítése érdekében a műtrágyák iránti kereslet nagyobb, mint valaha, a világ minden táján a gazdálkodóknak tovább kell növelni termelékenységüket.

Környezet és kilátások

Akár az éghajlatváltozás, a világ népességének növekedése, akár az erőforrások hiánya – jövőnk kihívásokkal teli, és számos új lehetőséget kínál. Biztosak vagyunk abban, hogy a mezőgazdaság fontossága jelentősen növekszik az elkövetkező években. Az új technológiák folyamatosan jelennek meg, és egyre több fiatal dönt úgy, hogy belép a „zöld” szakmába. Az agráripar kulcsfontosságú iparává válik e nagy kihívások leküzdésében, így a jövő nemzedékek is boldogulhatnak, miközben a természettel összhangban élnek.

Fenntarthatóság

2050-re a világ népessége a jelenlegi 6,7 milliárdról 9,2 milliárdra nő. Ezenkívül változások történnek az étkezési szokásokban, növekszik a bioenergia iránti kereslet és az alapvető élelmiszerek kínálata rendkívül korlátozott az egész világon. Az elkövetkező években mindez azt jelenti, hogy a mezőgazdasági termékek iránti kereslet továbbra is növekszik.

A művelés alatt álló terület az utóbbi években folyamatosan növekszik. Ezt azonban nem lehet végtelenül meghosszabbítani. A terméshozam növekedése hosszú távon csak a meglévő mezőgazdasági területek intenzívebb megmunkálásával érhető el.

Az EuroChem itt döntő mértékben hozzájárulhat műtrágyáival, amelyeket kifejezetten a különböző növények és régiók igényeinek való megfelelésre terveztek.